Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2008 17:53 - За градския транспорт и видовете пътници в него, 2-ра част
Автор: bitter Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2146 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 26.06.2008 18:02


Дългоочакваното продължение! =) Простете дългото ми отсъствие от фронта, просто някак нямах муза. Но сега съм отново тук и планирам да довърша вече започнатото. =) Ето я и първа част.

Ще ви представя едно по-различно разпределение на пътниците в градския транспорт. Ако предния пост беше с раси, то тук са класовете. (RPG стил :Р).

Класове:

Пътник-самец
Освен че пътува сам, този пътник често е недружелюбен екземпляр. Има кофти навика да сяда от външната страна на седалките, с което препречват нечии евентуални опити да се сдобие с място. Ло-о-о-о-о-оши хора! Въпреки това понякога има надежда - под прекалено наглите погледи на Старчоците има шанс да отсъпят и да се дръпнат. Най-подходящи раси: баба, не-готино същество.

Старчок
Това са, в най-общи линии, старите хора. Или поне най-често. Случва се да са и други индивиди, които по една или друга причина смятат, че Съдбата е ужасна с тях и, ако не друго, поне заслужават да седнат в автобуса/тролея. Опитите им понякога са откровено нагли - не им стигат гадните погледи, а дори си позволяват вербална интервенция в спокойното ви съществуване. Реплики от рода на "Няма ли да ми отстъпиш мястото си?!" не са рядко срещани. Как да не ги обичаш тези старчоци! Направо ми иде да им извия вратлетата от либоФ... Съвместими раси: баба, лелка.

Лепка
Може целият автобус да е празен, но това странно нещо ще реши да седне точно до вас! Не съм установила със сигурност дали е случайност или тенденция, но се случва честичко. По мое мнение това са твърде социални индивиди, които имат една нужда:

а) да ти изпият животеца с проблемите си, макар и наум

б) да преливат от щастие и оптимизъм... на твоята седалка

Най-застъпените раси: баба, лелка, не-готино същество.

Зяпач
Преди две спирки срещу вас е седнал някой - баба, чичко, няма значение. Но този някой, откакто се е качил, не е свалил поглед от вас. Че сме хубави - хубави сме, ама това на нищо не го прилича. Да те зяпат, ако не друго, не е учтиво. И какво като сме с черна тениска/голямо деколте/лилава коса. Това тях какво ги засяга? Е, явно е вярна приказката, че живеем в едно голямо село, където всеки се интересува повече от съседите, отколкото от себе си. Нямат си своя работа, та нас зяпат! Простаци. Раси с подобно поведение: Всички, за жалост. Няма значение дали си голям, малък, готин или дръвник - пак можеш да си зяпач.


Шушу-мушу
Развита форма на зяпачество, която включва и вербални свидетелства, че с вас нещо явно не е наред. Практикува се от индивиди в групи, расата отново не е от значение.


Тъпунгер/мутра/фьешън
Заради голямото сходство в тези класове ги слях. Напомнят на раси, но да не бъдат бъркани - класове са си. Това са онези индивиди, които с нещо във вида или поведението си издават ниска култура. Темата за интелигентността няма да я засягам - можеш да си глуповат, но културен. Е, тези тук не са. Ама никак. Дали ще говорят шумно и селски по телефона, ще се перчат пред приятели с това колко пъти са се напивали, ще припяват някоя чалга или просто ще си стоят и изглеждат убийствено малоумни - няма значение. Всяко от гореизброените е достатъчно доказателство за принадлежност към този клас. В мнозинството от случаите принадлежат към т.нар. младо поколение - под 21-22 години са. Най-чести раси: Готино същество (въпрос на вкус, де...), не-готино същество.



Предпазни мерки
или Как да избегнем бедствието

Качвате се в превозно средство от вида градски транспорт и засичате някой от споменатите персонажи. Ами сега? Без паника! За всичко си има начин. Тук ще ви представя някои бързи предпазни мерки, с чиято помощ да си спестите неприятности.

Анти-самец
Автобусът е пълен, краката ви болят и искате да седнете. Има свободно място, но то е от вътрешната страна до някой самец, който не показва признаци на отстъпление във ваша полза. Как да постъпим? Ще взаимстваме част от техниката на Старчоците. Приближавате се към конкретното място. Ако последва размърдване и дръпване - поздравления, този беше от лесните. Ако не, четете нататък. Попринцип това би следвало да свърши работа - индивидът вероятно е загрял, че му искате местенцето. Или по-точно това до неговото. Разбира се, винаги има вариант да не е забелязал - случва се. В такъв случай предприемете по-насочена маневра. Отново нищо? Този е гаден... Можете демонстративно да се огледате и/или да потърсите директен очен контакт с надеждата да му стане гузно. Ако не - винаги можете да опитате с думички, но това е крайна мярка. Аз нямам опит в тази територия - пътувам от първата спирка и винаги има свободно място, но ако сте отчаяни и сте решили да предприемете тази последна мярка, запомнете - тя ще ви даде желаното място, но на каква цена? Дали няма да е сконфузно, аз лично бих се чувствала като Старчок... И все пак, на някои хора наистина се налага някой да им сигнализира, че поведението им е нагло. Както и да решите да постъпите - горе главата, няма да сгрешите.

Анти-старчок
Тук нещата не са никак сложни. Ама изобщо. Просто ви е нужна подходяща апаратура и много самоконтрол. Ако разполагате и с двете - пей, сърце! Апаратурата се изразява в слушалки. Колкото по-големи - толкова по-добре. Моите са с размерите на малки тонколони и вършат брилянтна работа. На първо място никой не тръгва да ми каже каквото и да е - слушалките наистина вдъхват респект. А и са наясно, че няма да ги чуя. Освен това винаги мога да се престоря на глуха. Самоконтролът идва при по-нагли опити като ръчкане или като заместител на слушалките.

Анти-лепка
Тук всичко зависи от външния ви вид. Ако изглеждате сладки и милички е много опасно. От друга страна, една хубава черна тениска (група, череп или вълк ще свършат работа), нещо друго черно за допълнително влияние (лак за нокти, молив за очи, гривна) и един не-много-приветлив поглед. На мен ми е заложен по рождение. Цялата идея е да сплашите Лепката и да се откаже да изсмуква/влива социална енергия от/във вас.

Анти-зяпач
Самоконтрол, самоконтрол, самоконтрол. Ако е прекалено нагло можете да приложите злобен поглед или някаква гримаса, внушаваща "К"во зяпаш, бе?!". Въпрос на вкус и настроение.

Анти-шушу-мушу
Както и в горния случай, спокойствието е много важно.

Анти-тъпунгер/мутра/фьешън
За пореден път - самоконтрол и апаратура. =)

К
акто виждате, предпазването не е никак трудно, нужни са ви само някои основни познания, които вече имате. Късмет в градската джунгла и очаквайте продължение. =)


Тагове:   транспорт,   Него,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. thedarkangel1977 - тази поредица ми е любимата :) ще ...
03.07.2008 18:59
тази поредица ми е любимата :)
ще има ли продължение...
цитирай
2. анонимен - Хахахахаха :D Супер е, доста добре ...
28.07.2008 16:34
Хахахахаха :D Супер е, доста добре си описала участниците в злочастната комедия, наречена "градски транспорт"

бтв., погледа ти не е неприветлив, имаш страхотни очи ^^
цитирай
3. bitter - Благодаря
28.07.2008 20:35
Продължение ще има ако ме хване музата. ;)

Погледът ми е злобен. :Р Точка. (Само ми е чудно - тъй като коментарът явно идва от някого, който ми е виждал очите... кой го е писал всъщност?)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bitter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 97787
Постинги: 21
Коментари: 59
Гласове: 845
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930